Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

A hentesnél járva a pultra pillantva az enyémnél jóval vékonyabb és kecsesebb csirkecombra bukkantam. A kosárba tettem és haza rohantam. Szerencsémre sportolhattak a jószágok, zsírt nem igazán láttam rajtuk. Alaposan megmostam, majd beirdaltam, őket, hogy a későbbiekben alaposan átjárják az ízek. A bőr alá és az irdalásokba, jól meghízott fokhagymákat tettem. A „libabőrös” felületet sóval, borssal bedörzsöltem. Mikor már kellő színük lett az albínó szárnyasoknak, tovább ízesítettem. Spicces állapotukat egy kevés fehérborecettel előidéztem. Mivel még a Földközi tenger közelébe nem repültek egy kis oregánóval, kakukkfűvel meghintettem, így legalábbis képzeletben mediterrán légtérbe kerülhettek. Citromlével meglocsoltam, héjukra a héjból keveset rájuk reszeltem. Olíva olajjal locsoltam, majd a sütőbe 1 órán át álmodoztak, adagonként egy hagymát hozzáraktam. A sütkérezés közbe krumplit héja nélkül megfőztem, összeturmixoltam, kevés vajat belekevertem.
Hozzávalók:
3 db csirkecomb
1 dl fehérborecet
oregánó, kakukkfű
citromleve, héjával
olivaolaj
burgonya
vaj

díszítésnek egy hagyma

                                                                          Írta: Kulcsár Péter