Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.
„Gyúrjunk tésztát „vazze”
A lisztre a margarint négy részre vágtam, majd ráfektettem, közben apróra morzsoltam, mikor már ketten összemelegedtek. Mielőtt a tojás besárgult volna a sárga irigységtől, hozzátettem, két fehér társaival, a tejföllel, cukorral egyetemben. Került még bele sütőpor, kevés só, ami a linzertészta alapját képezte. Az esélyegyenlőséget szem előtt tartva két részre osztottam, az egyikből nem akármilyen rács készül, azt félretettem. A másikat kinyújtottam és a sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 ek tejföl
2 tojás sárgája
1 kh sütőpor
csipet só
Túrós és almás töltelék
A túrót összetörtem, majd habosra kevert vajat hozzátettem, került még bele a tojásnak a sárgája, illatos vanília cukor, a savanykás ízt biztosító reszelt citrom, mazsola, cukor, tojás fehérje felvert habja.
Hozzávalók:
60 dkg túró
10 dkg mazsola
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
5 dkg dara
fél citrom reszelt héja
Tavalyról maradt vegyszermentes alma, kettévágtam, a héjától megpucoltam, a magházától megszabadítottam. Apró lukú reszelőn lereszeltem, levét kinyomkodtam, a reszelt diót hozzáraktam.
Hozzávalók:
1 kg lereszelt alma
5 dkg darált dió
baracklekvár
Hozzávalók:
1 kg lereszelt alma
5 dkg darált dió
baracklekvár
A sütőpapírral kibélelt tepsiben lévő tésztára darát szórtam, baracklekvárral narancssárgára bekentem, rákerült a túrós, majd az almás töltelék.-
A megmaradt tésztát kinyújtottam, rácsokat készítettem, be nem börtönöztem, hanem a töltelékre tettem. 180 fokon 40 percig sütöttem.
Írta Kulcsár Péter
Utolsó kommentek