A mai recept egy utánozhatatlan ízű kulináris élvezett, paradicsomos, vörösboros szószban főtt csirkemell.
Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve
Az étel elkészítésénél, mindig marad egy kis „maradék”. Sokan például a korábban készített ételeknél megmaradt akár a zöldségeket is, félreteszik az újabb alkotásig. Belőlük egy kis fantáziával, kreativitással készülhet egy újdonság. A korábban főzött ételek, alapanyagaiból bőven maradt a hűtőben, ezeket gondosan külön-külön műanyag edénybe helyeztem, a romlandóbbakat a fagyasztónak adtam. A tévhitek elkerülése miatt írom le, a mélyhűtött termékek nem vesztenek az ízűkből, de érdemes főzés előtt egy nappal kivenni őket, így esztétikailag sem vesztenek. Korábban is ez bevált szokás volt nálunk, így jócskán sikerült spórolnunk, és a fantáziánkat is tágítottuk. Nézzük meg, mik is rejtőztek a jó öreg hűtőben Pár szem előre megtisztított gombafej, egy termetes sárgarépa, sűrített paradicsom, fokhagyma, az elengedhetetlen vöröshagyma. A kamrában természetesen most is figyelt a burgonya. Hirtelen nem jutott eszembe semmi. Körültekintőbben a mélyhűtőbe néztem, és a szememet le nem vettem a mellről. Nem a nők által féltett kincset vettem szemügyre, ellenkezőleg a böriben lenne a helyem. Egy csirkének a melle szemezgetett velem. Önmagában nem szerettem, száraznak ítéltem, de az imént felsorolt alapanyagokból, gondoltam, valami egyedit összehozhatok. Sok beszédnek sok az alja, nosza neki láttam a munkának.
Hozzávalók 4 személyre:
60dkg csirkemell
25 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
3 dl vörösbor
2 ek sűrített paradicsom
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
fűszerek: majoranna, oregánó, só, bors
A felmelegített serpenyőbe a felforrósított olajra az apróra vágott vöröshagymát a sárgarépával és a gombával megpároltam, tettem hozzá petrezselymet, sót, borsot, nagyon kevés vizet. Vörös borral megitattam őket, tovább fűszereztem majoránnával, oregánóval, ők ketten a paradicsom legjobb barátai. Lassú tűzön az ízek összemelegedtek. A vékony csíkokra vágott melleket közéjük raktam, és fedő alatt párolódtak.
A köret
Köretnek sem egy mindennapit szántam. Adott volt a petrezselyem és a krumpli, de őket is megbolondítottam. Hat gerezd lereszelt fokhagymát kevés olajon megpirítottam, a megpucolt, megfőtt burgonyákat meghempergettem, majd petrezselyemmel bezöldítettem.
Igazi kulináris élvezet lett a mai recept.
Írta: Kulcsár Péter
További érdekességért látogass a:https://www.facebook.com/receptekhumorban/
Utolsó kommentek