Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

Ősszel a bor készítése közepette gyakran emlegettük a mustot, amit gyakran kóstolgattunk. Mézédes íze a „mennybe” repített, földi élete rövid volt nagyon, pár nap alatt bor készült belőle. Vennünk nem kellett, hiszen a szőlőből lett, tehát nem fizettünk érte. Emlékeimben kutatva a két szóra a must-ra és árára jutott eszembe a mai étel főszereplője a mustár. Virslit, kolbászt mártogatva zsírba tunkolva igazi finomság. A virslit vacsorára megettük, kolbászt hetek óta nem láttam, csak magamon, azt fel nem áldozom. Rövid elmélkedést követően eszembe jutott a mélyhűtőben két szárnyasnak a combja árválkodik. A hűtőt tőlük gyorsan megszabadítottam, majd kiolvasztottam.

Hozzávalók:

2 db csirkecomb

mustár

vöröshagyma

fokhagyma

a körethez burgonya

 Az íze miatt orgiára vágytam, korom miatt másra már nem gondolhattam., hogy az combokat jobban átjárják az ízek keresztbe beirdaltam. Apró fokhagymákat megtisztítottam, a vastagabbakat hosszában elvágtam, és a csirke alá bújtattam. A bőrüket besóztam, a combokat vastagon mustárral bekentem, a tepsibe tettem, majd kivettem, mert a hagyma nélkülözhetetlen. Egy méretes darabot karikákra vágtam, és a combokra helyeztem. Alufóliával lefedtem, az előmelegített sütőbe tettem. Egy órán át élvezték a tűzhely melegét, majd a fóliától megszabadítottam az állatot, és 20 perc alatt vörösre sütöttem. Fantáziám hiánya miatt sült krumpli lett a köret.

Írta: Kulcsár Péter