Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.
A palacsinta szinte minden formájában elkészíthető, a gyerekek kedvence, az egyik legfinomabb desszert. A töltelékeknek elképesztő a kínálata, kakaós, lekváros, fahéjas is megtalálható az étlapon. A tészta könnyen elkészíthető, viszont a mai napra egy nem mindennapi palacsintára vágyódtam. Az alma játszotta a főszerepet a színpadon, de nem statisztaként, hanem a főszereplőként, nem is akárhogyan.
A tészta elkészítése.
10 dkg liszthez egy kávéskanálnyi sütőport tettem, egy csipet sóval, borssal ízesítettem, külön tálba egy galambtojásnál nagyobb tojást kikavartam, 1 dl tejjel, és kiolvasztott vajjal. Mindezt egybe egy tálba tettem, így ismerkedtek az „alkatrészek”. Egy nagy, de egy kifejlett női kebelnél kisebb almát a csumájától megszabadítottam, héjastól lereszeltem és a tésztához tettem, és pihentettem, majd vajjal kikent serpenyőben kisütöttem.
Hozzávalók:
10 dkg liszt
kk sütőpor
1 db tojás
1 dl tej
1 ek vaj
1 db alma
só, bors
A feltét.
A palacsintához a megszokottól eltérő feltétet akartam, ebben az esetben a máj csak statiszta lehetett. Fél kilónyi csirkéből valót összeszeleteltem, a rajta lévő zsiradéktól megtisztítottam, vajon megpirítottam. Tettem, hozzá majorannát, borsot, vizet, tejfölt, majd lassú lángon megfőztem.
Hozzávalók:
0.5 kg csirkemáj
majoranna, bors
tejfől
víz
Kóstolás után felkiáltottam, a palacsinta íze olyan, mint csintalan pi…
Írta: Kulcsár Péter
Utolsó kommentek