Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

„Gyúrjunk tésztát „vazze”

A lisztre a margarint négy részre vágtam, majd ráfektettem, közben apróra morzsoltam, mikor már ketten összemelegedtek. Mielőtt a tojás besárgult volna a sárga irigységtől, hozzátettem, két fehér társaival, a tejföllel, cukorral egyetemben.  Került még bele sütőpor, kevés , ami a linzertészta alapját képezte. Az esélyegyenlőséget szem előtt tartva két részre osztottam, az egyikből nem akármilyen rács készül, azt félretettem. A másikat kinyújtottam és a sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.

Hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

10 dkg cukor

1 ek tejföl

2 tojás sárgája

1 kh sütőpor

csipet só

Túrós és almás töltelék

A túrót összetörtem, majd habosra kevert vajat hozzátettem, került még bele a tojásnak a sárgája, illatos vanília cukor, a savanykás ízt biztosító reszelt citrom, mazsola, cukor, tojás fehérje felvert habja.

Hozzávalók:

60 dkg túró

10 dkg mazsola

2 csomag vaníliás cukor

5 dkg vaj

5 dkg dara

fél citrom reszelt héja

Tavalyról maradt vegyszermentes alma, kettévágtam, a héjától megpucoltam, a magházától megszabadítottam. Apró lukú reszelőn lereszeltem, levét kinyomkodtam, a reszelt diót hozzáraktam.

Hozzávalók:

1 kg lereszelt alma

5 dkg darált dió

baracklekvár

Hozzávalók:

1 kg lereszelt alma

5 dkg darált dió

baracklekvár

A sütőpapírral kibélelt tepsiben lévő tésztára darát szórtam, baracklekvárral narancssárgára bekentem, rákerült a túrós, majd az almás töltelék.-

A megmaradt tésztát kinyújtottam, rácsokat készítettem, be nem börtönöztem, hanem a töltelékre tettem. 180 fokon 40 percig sütöttem.

Írta Kulcsár Péter