Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

Megfázás ellen sokan a tüneteket csökkentő, de az okokat meg nem szüntető különféle porok, tabletták mellett teszik le a nagyesküt. Mennyire egyszerűbb lenne zöldségek beszélése helyett akár karalábét, répát, céklát, parajt fogyasztani. Áruk, főként télen busás, de ha kiszámoljuk a gyógy sz..r  e az olcsóbb, vélelmezhetően a zöldségek, gyümölcsök mellett döntünk. Az előrelátóak a bőven termő kertekből, vagy a piacról előre gondoskodtak, bespájzoltak. Lássuk a különféle zöldségekből készült percek alatt elkészíthető egészséges receptet.

zöldségek egészséges

Hozzávalók:

sárgarépa

paradicsom

paprika

hagyma

cékla

cukkini

Vitamin tartalmukat, leginkább nyersen fogyasztva tartják meg, de gondolva a fogak számát tekintve hiányban szenvedőkre, ezt az ötletet elvetettem. Legjobb lehet a párolás, egyáltalán nem macerás. A sárgarépát, cukkinit, céklát, paradicsomot, paprikát hasonló méretű darabokra szeltem, a megpárolt hagymán elkevertem, kivételesen nem fűszereztem a zöldségeket sem.

Fedő alatt percek alatt pároltam, burgonyával tálaltam.

zöldségek egészséges

Tippek: Megfázás esetén érdemes, persze, aki szereti, erős paprikát enni. A képen szereplők a kertünkben teremtek, hölgyek számára vágykeltő is lehet.

Írta: Kulcsár Péter