Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

Különleges tollazat mentes ruhát kapott a baromfi, a rántáshoz készült öltözete a szokásostól eltérő, mondhatni ímmáron újhullámos formát öltött.  A megpucolt csirkét alapos vízzel történő mosdatását követően joghurtba, majd, fűszeres (piros őrölt paprika, bors, rozmaring) lisztbe meghempergettem. Pár percre magára hagytam a baromfiudvar kedvencet. 20 percen át lassú tűzön sütöttem, mindkét oldalát alaposan, hogy a bundája kissé roppanós legyen, és az állat meg ne keményedjen.
Ezt követően előmelegített sütőbe repítettem, alá szalma helyett sütőpapírt tettem. 20 perc után kivettem, húsa omlós bundája ropogós lett, paradicsommal díszítettem.

Hozzávalók:

csirkecombok

1 kisdoboz joghurt

őrölt paprika

bors

rozmaring

liszt

paradicsom

Pácolás

Másik módszere a sütésnek, ha előtte a baromfit alaposan bepácoljuk, így sokkal porhanyósabb lesz. 1-vagy két fej apróra vágott vörös hagymát érdemes megdinsztelni, kevés sóval megszórni, hogy vizet eresszen. Ízfokózómak hozzá kell tenni fokhagymát, és tetszés szerint különféle fűszerekkel bolondítani az ízeket. Mindezt fel kell önteni vízzel, majd megfőzni, majd kell hagyni hűlni. Ezután a csirkét zárható zacskóba tenni, a levet rámerni, hűtőbe tenni. Másnap a zacskóból kivenni sütőbe tenni, a páccal meglocsolni. Egy óra elteltével kész is az étel.

Hozzávalók a páchoz:

vöröshagyma

fokhagyma

fűszerek tetszés szerint

                                                                              Írta: Kulcsár Péter