Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

Idő hiányában a tavaszra várva a mai napon a pár perces salátáé a főszerep. Korább elkészített ételekből maradtak ki zöldségek, semmiképpen sem akartuk a derítő méretét növelni. A vacsora ideje is közelgett, sötétedett, így negyedóra alatt készen kellett lenni.

Hozzávalók:

brokkoli

paradicsom

uborka

kukorica

tehéntúró

fűszerek: só, bors, petrezselyem

Kis darab fóliába csomagolt brokkolit felbontottam, forró vízbe tettem, amíg főtt a szentem, a salátához tartozókat előkészítettem. Színe alapján maximum szaunát, de napfényt aligha látott paradicsomokat négy szeletre vágtam. A közelében megláttam egy kígyóra csak a nevére emlékeztető uborkát, felszeleteltem, az ujjamat majdnem levágtam, majdnem felkiáltottam, velem nem kukoricázhatsz. Ekkor ugrott be a hűtőbe egy kis tálba kukorica várt rám.

Hozzátettem, a közben megfőtt brokkolival egyetemben, óvatosan összekevertem, hogy a paradicsomok be ne színezzenek. A korábban gombás ételből ledinsztelt gombával díszítettem. Már majdnem kész lettem, mikor hangokra lettem figyelmes. Valamelyik szomszéd családtagja mordult a másikra: Hol a túróban jártál drágám? Magamban megköszöntem az ötletet, a salátára a petrezselymes, borsos túrót ráöntöttem.

Tovább tartott a recept megírása, mint a saláta tálalása.

Írta: Kulcsár Péter