bableves

Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

Reggel a hátsó csülök vízét megláttam, gondoltam felhasználom, így a toalettet is álmában hagyom. Röpke perc alatt eldöntöttem bableves lesz a lelkem. Eszembe jutott, hogy nem régen hiperbe kószálva egy zacskó bab megbabonázott., mielőtt a kosárba tettem a csomagolást nézegettem. Tudatmódosító nélkül tettem, hinnie kellett a szememnek. Gyártó ország Kanada. Feltettem a kérdést.  Miben más a hazainál? Érzem e a gáz illatát?

A babot pár órára beáztattam, közben a hozzávalókkal bajlódtam. Sárgarépát, fehérrépát, karalábét tisztítás után hosszában elvágtam, a hagymát nem vágtam. A zeller állítólag hat a nemi étvágyra, így aki ezt választja, nem kell pirula. Más fűszer nem is kellett, hiszen a főzővíz elég fűszeres lett.

Utóirat: a kanadai bab, is repít, a házak felett írom gondolataimat.

Hozzávalók:

½ zacskó száraz bab

2 db irigylésre méltó méretű sárgarépa

1 db elfogadható méretű fehérrépa

1 db kisebb méretű zeller gumó fele

1 db kisebb méretű karalábé fele

1 hagyma

                                                                                        Írta: Kulcsár Péter