Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

A palacsinta szinte minden formájában elkészíthető, a gyerekek kedvence, az egyik legfinomabb desszert. A töltelékeknek elképesztő a kínálata, kakaós, lekváros, fahéjas is megtalálható az étlapon. A tészta könnyen elkészíthető, viszont a mai napra egy nem mindennapi palacsintára vágyódtam. Az alma játszotta a főszerepet a színpadon, de nem statisztaként, hanem a főszereplőként, nem is akárhogyan.

A tészta elkészítése.

10 dkg liszthez egy kávéskanálnyi sütőport tettem, egy csipet val, borssal ízesítettem, külön tálba egy galambtojásnál nagyobb tojást kikavartam, 1 dl tejjel, és kiolvasztott vajjal. Mindezt egybe egy tálba tettem, így ismerkedtek az „alkatrészek”. Egy nagy, de egy kifejlett női kebelnél kisebb almát a csumájától megszabadítottam, héjastól lereszeltem és a tésztához tettem, és pihentettem, majd vajjal kikent serpenyőben kisütöttem.

Hozzávalók:

10 dkg liszt

kk sütőpor

1 db tojás

1 dl tej

1 ek vaj

1 db alma

só, bors

A feltét.

A palacsintához a megszokottól eltérő feltétet akartam, ebben az esetben a máj csak statiszta lehetett. Fél kilónyi csirkéből valót összeszeleteltem, a rajta lévő zsiradéktól megtisztítottam, vajon megpirítottam. Tettem, hozzá majorannát, borsot, vizet, tejfölt, majd lassú lángon megfőztem.

Hozzávalók:

0.5 kg csirkemáj

majoranna, bors

tejfől

víz

Kóstolás után felkiáltottam, a palacsinta íze olyan, mint csintalan pi…

                                                              Írta: Kulcsár Péter