Imádom a gasztronómiát, a jó ételeket, mindezt humorba fűszerezve.

 A hirtelen bekövetkező téli hideg miatt, mindig jól esik egy kiadós, és egészséges leves. Az idő pénz, állítja a mondás, e megfontolásból egy egyszerű ételt készítettem. Korábbról maradt pár szem tojás, az M-es méretből, amire még egy galamb a sajátját meglátván is „fittyet hány”. A méret és a darabszám miatt főételre, ezért nem is gondolhattam. A fűszerek hatása és íz világa az egyszerűnek tűnő ételeknek is szárnyakat ad, nem a reklámra gondoltam. Az indiai íz világ is közel áll hozzánk, szétnéztem otthon is és a mai napra a curryt választottam.

A curry az indiai csoda?

A távol keleti gasztronómia nem csak az íze, hanem a hatása miatt is előszeretettel teszi az asztalra. Hatóanyaga a kurkuma immunerősítő, antioxidáns, és a cukorbetegségek megelőzősében is hatékony. Annyira még nem hülyültem meg, hogy elhiggyem, a currys tojáslevestől mindenki egészséges lesz, de az íze tényleg feledhetetlen. Intenzív a hatása a „lelkemnek”, ezért óvatosan az ízesítéssel.

A tojásleves elkészítése.

Hozzávalók:

4 db tojás

1 kisebb fej vöröshagyma

1 ek tejföl

kk curry

csipet só, bors

A könnyeztető barátomat, a hagymát a mai napon sem hagyhattam parlagon, egy kisebb fejet feldaraboltam, megpirítottam. A tűzről levettem, hozzátettem a curryt, sót, petrezselymet, borsot, tejfölt és fokhagyma granulátumot. Felöntöttem vízzel, hogy érjenek az ízek. Forrás után kettő darab tojást beletettem, így azok egyben maradtak, kettő társukat külön kevertem és belecsurgattam a levesbe.

Az okát nem tudom, több óra eltelt, az ablakot nem nyitottuk, talán a curry is segített?

                                                                               Írta: Kulcsár Péter